95% kans dat dit de oorzaak van je klacht(en) is

Zit jij niet altijd lekker in je vel, word je niet uitgerust wakker in de ochtend, ben je vaak verkouden, zijn je hormonen in de war, ben je snel overprikkeld? Lees dan vooral verder, want deze klachten zijn vaak het begin van erger. 

Je staat er misschien niet direct bij stil, maar de gezondheid van je darmen en je mond is belangrijk voor de gezondheid van je hele lichaam; fysiek, hormonaal, mentaal en emotioneel. Het slijmvlies in je darmen en je mond is namelijk een zeer belangrijke barrière om je lichaam gezond te houden. Dit kwetsbare systeem staat continue onder druk door onze dagelijkse (chronische) stress, verkeerde voeding, verkeerde verzorgingsproducten, medicijngebruik, toxinen, etc. Hierdoor kan je darm/mond-wand beschadigen en lek raken. Op deze manier hebben pathogenen en toxinen vrij spel en kunnen laaggradige ontstekingen veroorzaken. Deze laaggradige ontstekingen zijn vaak de oorzaak van je klacht(en).
 

Hoe het ontstaat 

De klachten die bij deze laaggradige ontstekingen horen ontstaan vaak heel sluipend. Het begint vaak met lichte klachten die redelijk onschuldig lijken. Van moe wakker worden tot een verminderde weerstand, overprikkeld zijn, een slechte concentratie hebben, van mood swings tot algehele malaise. Ook kan het zijn dat je veel vaker verkouden bent, je spijsvertering niet lekker loopt en je klachten aan je buik krijgt. Daarnaast hebben veel vrouwen last van hun hormonen waardoor de menstruatie heel heftig is, uitblijft of veel klachten tijdens de overgang geven. Doordat je klachten onschuldig beginnen, en vaak algemeen geaccepteerd zijn, is de kans groot dat je de signalen compleet mist en de ontstekingen uiteindelijk chronisch worden. Kortom je klachten nemen toe; zowel lichamelijk als mentaal-emotioneel. 

hoe het ontstaat

Waar moet je beginnen

Het is vaak heel lastig om uit te zoeken waar je moet beginnen om je klachten effectief en vanuit de oorzaak aan te pakken en op te lossen. Waar moet je beginnen? Ligt het aan je voeding, ben je ergens allergisch voor of heb je een intolerantie? Is het belangrijk om meer te ontspannen, of moet je juist meer bewegen? Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer.

Regulier krijg je in de meeste gevallen chemische medicatie die je klachten vaak onderdrukken maar niet echt oplossen. Daarbij belasten deze chemische stoffen je overbelaste systeem nog meer. Je komt dus eigenlijk van de regen in de drup. 

Aan welke klachten kan je denken 

Naast het ontregelen van je hormonen kunnen laaggradige ontstekingen de oorzaak zijn van vele ziekten en aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan: fibromyalgie, burn-out, (chronische) vermoeidheid, overprikkeld brein, hersen-mist, PCOS, menstruatie problemen, PMS, problemen in de menopauze, overgewicht, colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn, buikpijn, opgezette buik, voedselintolerantie, allergieën, opgezette borsten, pijnlijke borsten, hoofdpijn, onrustige huid en nog veel meer.

Wil je graag weten wat je zelf kunt doen en wat de kracht van de homeopathische middelen is om deze klachten op te lossen? Klik op de link: Oorzaak (chronische/hormonale) klachten? voor meer informatie.Heb je vragen over je persoonlijke situatie, laat het me vooral weten zodat we er samen naar kunnen kijken. Ik heb in de afgelopen jaren al enorm veel vrouwen naar tevredenheid mogen begeleiden hierbij. 

Helen