Behandelwijze

Zinnergie is er speciaal voor jou als vrouw!

Al sinds het starten van mijn opleiding tot klassiek homeopaat in 2004 ben ik direct met veel enthousiasme aan het werk gegaan in mijn eigen praktijk. Tijdens mijn opleiding onder supervisie van een ervaren homeopaat (omdat ik zo enthousiast was dat ik niet kon wachten tot ik helemaal klaar was). Daarna zelfstandig. Het vak is mij op mijn lijf geschreven, de opleiding voelde echt als thuiskomen na een lange zoektocht. Na jaren vooral veel met kinderen gewerkt te hebben, heb ik de laatste jaren mijn focus verlegt naar vrouwen.

Vanuit eigen ervaring kwam ik tot de conclusie dat vrouwen veel ballen in de lucht houden en zichzelf heel goed weg kunnen cijferen. Als het met iedereen goed gaat, dan pas is er echt tijd voor zichzelf.

Daardoor worden klachten eigenlijk te lang genegeerd en kunnen ze uitgroeien tot zeer heftige klachten. Denk daarbij aan burn-out dat bij veel vrouwen voorkomt. Andere klachten kunnen zijn: vermoeidheid-klachten, hormoon-gerelateerde klachten, slapeloosheid, darm-klachten, vruchtbaarheid-problemen, zwangerschap-problemen, ondersteuning tijdens de reguliere behandeling van (borst)kanker en daarna, etc.. Ik kan de lijst eindeloos aanvullen. (Staat jouw klacht er niet tussen en wil je graag weten of ik je hierbij kan helpen? Neem gerust contact op.)

Doordat ik zelf jaren veel te veel van mezelf gevraagd heb en altijd voor anderen klaar stond ben ik zelf een paar jaar geleden onderuit gegaan. Mijn lichaam liet mij ervaren dat ik niet goed (genoeg) voor mezelf zorgde. En dat terwijl ik wel alle kennis had en toch ook veel daarvan in praktijk bracht. Toch liet ik veel steken vallen. Ik kwam er achter dat je zelf heel goed in staat bent klachten te bagataliseren. Gelukkig werd ik door mijn lichaam gedwongen de signalen serieus te nemen en naar haar te luisteren om hier weer uit te komen.

In die periode heb ik de enorme toegevoegde waarde en kracht van de homeopatische behandeling nogmaals mogen ervaren. Ik had daarvoor al veel baat gehad bij haar vele mogelijkheden. Zo hebben de homeopatische middelen me enorm geholpen bij mijn zwangerschap misselijkheid, bij het herstellen na een keizersnede, bij mijn beide huil-baby’s, bij de vele ongemakken bij de kinderen, etc.

De kracht van de behandeling tijdens deze laatste periode was van een andere orde. Zowel de gesprekken als de ondersteuning van de middelen hebben veel kwartjes laten vallen. Ik heb mogen ervaren wat deze middelen kunnen doen om je uit een diep gat omhoog te helpen en te helpen kwartjes te laten vallen. Hierdoor kreeg mijn lichaam de ondersteuning die ze nodig had en ik de inzichten die nodig waren om op mijn eigen en juiste pad te komen.

Dat is de reden dat ik mij nu vooral op vrouwen richt! Ik hoop vrouwen op deze manier te kunnen bereiken voordat ze al te ver over hun grens zijn gegaan. Dat ze beseffen dat hun klachten echt een functie heeft en dat het wijs kan zijn er naar te luisteren.

Daarbij is het ook belangrijk om te beseffen dat je vrouwen-lichaam heel anders en vaak heftiger kan reageren op reguliere medicatie dan dat dit het geval is bij mannen. De impact van reguliere medicatie kan heftig zijn en kan veel (bij)werkingen geven waar je niet op zit te wachten. Jouw lichaam werkt onder invloed van hormonen. Ze is niet als een stabiele rechte lijn. Ze functioneert zoals een vrouwenlichaam hoort te functioneren; in golven volgens het ritme van de natuur. Ze is veranderlijk en vraagt om een vrouwelijke aanpak; persoonlijk, gericht, flexibel en met aandacht. Echt oplossen vanuit de kern, vanuit ondersteuning voor je lichaam en begrip van de betekenis van je klacht.

Ik begrijp dat je klachten heel lastig zijn en dat je er graag zo snel mogelijk van af wilt! Door ze serieus te nemen en er Echt naar te luisteren kan je ze vanuit de kern oplossen. In plaats van ze alleen lastig te vinden en te onderdrukken.

Vanuit mijn kennis van het vrouwenlichaam en als gedegen opgeleid homeopaat met de nodige ervaring ben ik in staat jouw klachten in het juiste perspectief te plaatsen zodat we deze gericht en natuurlijk op kunnen lossen.

Ik werk in mijn praktijk met:

. klassieke homeopathie

. homeopatische detoxificatie/ CEASE

. inspiring homeopathy

. acute EHBO homeopathie

. voeding

. supplementen

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie zet ik een of meer onderdelen in.

Wil je graag een afspraak maken of meer informatie ontvangen?

Neem via het Contact-formulier direct contact met op.

Omdat veel vrouwen van ver komen, werk ik ook via video-bellen!

Hopelijk tot snel,

Helen