Wie is Helen de Vos

Mijn naam is Helen de Vos

Ik voel me van jongs af aan al verbonden met de natuur. Haar energie en kracht heb ik altijd ervaren. Eerst onbewust en in de loop van de jaren ben ik me daar steeds meer bewust van geworden. 
Ik was altijd al graag buiten. De natuur bracht me tot rust en zorgde ervoor dat ik weer kon aarden. 
Op school was ik altijd al helemaal weg van biologie. Mijn nieuwsgierigheid werd er door gewekt en ik wilde er alles van weten. Na wat omzwervingen ben ik uiteindelijk in 2005 de 5 jarige HBO opleiding tot klassiek homeopaat in Amersfoort gaan volgen. Daar kwam ik echt thuis, daar zat ik op mijn plek!Voordat ik het vak snapte en begreep voelde ik al aan alles dat dit mijn pad was, mijn doel en mijn missie. Ik heb deze opleiding met veel plezier gedaan en succesvol afgerond. Dit was het begin van een levenslange missie om steeds met te leren en te begrijpen hoe de natuur en ons lichaam in elkaar zit.

Na jaren vooral veel met kinderen gewerkt te hebben, heb ik de laatste jaren mijn focus verlegd naar vrouwen. (Natuurlijk ben je nog altijd welkom met al je vragen en klachten met betrekking tot je kind(eren).😉)

Als vrouw heb je snel de instelling dat je pas aan jezelf toekomt als het met iedereen om je heen goed gaat. Je eigen klachten worden heel lang weggecijferd. Totdat de bom barst door een heftige gebeurtenis of klacht. 

Ik kan het weten omdat ik zelf ook een aantal jaar geleden flink onderuit ben gegaan doordat ik niet goed genoeg voor mezelf zorgde en mijn lichaam niet serieus genoeg nam. Ik vroeg te lang, te veel van mezelf. Ondanks dat ik genoeg kennis had, ben ik ook blind in die valkuil gestapt. Gelukkig werd ik door mijn lichaam gedwongen de signalen serieus te nemen en naar haar te luisteren om hier weer uit te komen.

In die periode heb ik de enorme toegevoegde waarde en kracht van de homeopathische behandeling en de middelen weer mogen ervaren.

Zowel de gesprekken als de ondersteuning van de middelen hebben veel kwartjes bij mij doen laten vallen. Ik heb weer mogen ervaren wat deze middelen kunnen doen om je uit een diep gat omhoog te trekken. Hierdoor kreeg mijn lichaam de ondersteuning die ze nodig had en ik de inzichten die nodig waren om weer op mijn eigen en juiste pad te komen.

Dat is de reden dat ik mij nu vooral op vrouwen richt! Ik hoop vrouwen op deze manier te kunnen bereiken voordat ze al te ver over hun grens zijn gegaan. Dat ze beseffen dat hun klachten echt een functie hebben en dat het wijs is ernaar te luisteren. 

Ik vind het ook belangrijk dat je als vrouw beseft dat je vrouwen-lichaam anders in elkaar zit dan een mannen-lichaam. Jouw lichaam functioneert niet volgens een stabiele rechte lijn. Ze functioneert zoals een vrouwen-lichaam hoort te functioneren; in cycli volgens het ritme van de natuur. Ze is veranderlijk en vraagt om een vrouwelijke aanpak; persoonlijk, gericht, flexibel en met aandacht.

Het is ook goed om te weten dat veel chemische medicatie uitgetest is op mannen. Zoals ik hierboven aangaf functioneert een mannen-lichaam anders dan een vrouwen-lichaam. Daardoor is de kans groot dat de (standaard) dosering voor jou als vrouw snel te hoog, te heftig en te agressief is. Hierdoor kan je als vrouw eerder (vervelende) bijwerkingen ervaren en kan je daardoor in de loop van de tijd van de regen in de drup komen.

Daarom richt ik mij op jou mooie vrouw. Ik wil je graag bewust maken van de enorme wijsheid van je prachtige lichaam en de betekenis van je klachten. Op deze manier kunnen we samenwerken om je klachten Echt op te lossen. Er zijn zoveel mogelijkheden, er is zoveel dat de natuur je te bieden heeft.

Helen