Anticonceptie/pil, een zege of een vloek?

Anticonceptie, we hebben als vrouwen veel aan de opkomst van de pil aan te danken. We kunnen onze levens plannen, onderwijs volgen en carrière maken.  Het is bijna taboe om kritisch te zijn over de pil. Maar toch is dat hard nodig! Het is een big deal om iemands hormonen te veranderen.

Ik ben lang niet de enige vrouw die flink van slag raakte door de anticonceptiepil. Het vervelende is alleen dat je het lang niet altijd direct aan het gebruik van de pil zult linken. De klachten ontstaan vaak heel langzaam en ze zijn voor iedere vrouw weer anders. En eigenlijk is het geen wonder dat het gebeurt.

Je kunt niet dagelijks een dosis chemische hormonen naar binnen gooien en verwachten dat die hormonen zich netjes beperken tot het voorkomen van alleen een zwangerschap. Je zult inderdaad niet zwanger raken. Maar, daarnaast doen hormonen nog heel veel meer. Wat ze precies teweeg kunnen brengen, is voor iedere vrouw weer anders. De Amerikaanse hoogleraar in de evolutionaire psychologie Sarah E. Hill, auteur van het boek Je brein aan de pil, zegt er dit over: ‘De anticonceptiepil slikken is zoiets als een kaars doven door een atoombom op je huis te gooien.’

Wil je graag meer weten aan welke klachten je kunt denken, wanneer en hoe deze kunnen ontstaan en wat we er aan kunnen doen door middel van homeopatische detox?

Door allerlei regelgevingen kan ik je maar beperkt informeren via mijn site. Stuur mij gerust via het contactformulier je aanvraag voor meer informatie en dan stuur ik deze naar je toe inclusief de vele mogelijkheden die er zijn.

Helen