Praktijk

preventief consult gratis!

Je gezondheid is je meest waardevolle bezit. Wie wil er nu niet gezond zijn én gezond blijven. Als je gezond bent voel je je goed, heb je voldoende energie om alle dingen te doen die je graag wilt doen en te genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Preventief aan je gezondheid werken is nog altijd dé beste manier om dit te realiseren.

Preventief aan je gezondheid werken betekent in de eerste plaats gezond eten, voldoende bewegen en ontspannen en zorgen voor een goede balans in je leven. Maar je kunt méér doen om gezond te blijven.

Een natuurlijke APK, want voorkomen is beter dan genezen
Door 2 x per jaar een afspraak met elkaar te maken voor een preventief consult van een uur, kunnen we er samen voor zorgen dat jouw lichaam -of dat van je kind- gezond is, maar vooral gezond blijft! 

Na een bodycheck bespreken we de uitslag en wordt er een plan van aanpak gemaakt. Er wordt gekeken welke homeopathische middelen het beste zullen aansluiten en wat je eventueel zelf kunt betekenen voor je eigen welzijn. In dit proces word je grondig en accuraat begeleid en profiteer je van nieuwe inzichten.

Wacht niet totdat je klachten de overhand nemen! Want hoe langer iets sluimert, des te meer tijd (en geld) kost het om het weer op te lossen en te genezen.


Wil je investeren in optimale gezondheid? Bel me of stuur me een e-mail.


Gezonde groet,

Helen

ACTIE: ontvang elk 4e consult gratis! Je bespaart daarmee €80,-!*

*Deze actie geldt vanaf 4 afspraken voor een preventief consult, ongeacht het aantal opgegeven personen. Gunstig voor het hele gezin, maar ook alleen voor jezelf.
row]

Kies je neusspray bewust!

We kopen milieubewuste auto’s. Eten vaker biologisch. Mijden suikers omdat ze niet goed voor ons zijn. En zijn kritisch op wat we op onze huid smeren. Kortom we worden steeds bewuster. Wat doen we eigenlijk als we verkouden zijn en de neus verstopt zit? Miljoenen Nederlanders gebruiken dan een neusspray. Maar de meeste mensen kiezen zomaar EEN neusspray. Dat valt me iedere keer weer op. De onwetendheid is groot, dat is het probleem. Maar écht, de ene neusspray is de andere niet. Mijn advies? Wanneer je neusverkouden bent? Spray gerust. Maar kies ook die neusspray heel bewust!

Houd je neus gezond!

Het is maar goed dat we er niet iedere minuut van de dag bij stil staan. We zouden er namelijk spontaan moe van worden. Maar wist je dat onze neus zo’n 10.000 liter lucht per dag zuivert? De trilhaartjes in het neusslijmvlies zorgen er in ritmische bewegingen voor dat stofdeeltjes, bacteriën en virussen – vermengd met slijm – via de keelholte naar de maag worden afgevoerd. In de maag worden ze vervolgens door het maagzuur verteerd. Een ontzettend belangrijk mechanisme dus om niet alleen de neus, maar ook de rest van ons lijf gezond te houden.

Kies jij je neusspray bewust?

Natuurlijke neussprays zijn mild voor het neusslijmvlies en houden de natuurlijke functie van het neusslijmvlies intact. Gezond neusslijmvlies is belangrijk omdat het de ingeademde lucht zuivert. Het zorgt er voor dat er zo min mogelijk stofdeeltjes, bacteriën en virussen binnendringen. Natuurlijk is dus goed voor je neus! Een natuurlijke neusspray bevat geen chemische ingrediënten. Het houdt de natuurlijke functie van het neusslijmvlies intact en mag indien nodig gerust regelmatig worden gebruikt. Er treedt geen gewenning op. En dat is natuurlijk wel erg fijn.

Meer over verkoudheid & griep
Een verkoudheid, ieder mens heeft er wel een paar keer per jaar mee te maken. Vooral kinderen zijn vaak verkouden. Een verkoudheid is een infectie van het neusslijmvlies, veroorzaakt door een virus. Het is dan niet alleen het slijmvlies van de neus dat ontstoken is, maar ook het slijmvlies van de bijholten en de keel. Veel mensen voelen zich ook grieperig, niet lekker en hangerig. Overigens is een echte griep te herkennen aan de plotseling opkomende koorts, hoofdpijn en spierpijn.
Bij de verkoudheid kunnen klachten optreden als keelpijn, oorpijn, heesheid en niesbuien. Een verkoudheid kan lang door sudderen en zeuren, zorg in ieder geval voor een goede weerstand, want dat is de basis voor een goede gezondheid!

Preventie en behandeling
Wil je naast een gezonde levensstijl nog meer doen om er voor te zorgen dat je geen griep krijgt, dan is homeopathische preventie een ideale oplossing. Natuurlijk en zonder bijwerkingen!

Vraag advies bij griep
Heb jij of je kind de griep en heb je er behoorlijk last van, maak je je zorgen om de hoge koorts, doet je hele lijf zeer? Er zijn prachtige middelen die het hele proces kunnen versnellen en ondersteunen. Natuurlijk en zonder bijwerkingen.

Een paar voorbeelden van homeopathische griepmiddelen:
Belladonna (Wolfskers): hoge koorts en hoofdpijn
Arsenicum album: rusteloos, koude rillingen, diaree
Bryonia (heggenrank): traag verlopende griep, veel dorst, hoofdpijn
Eupatorium (waterhennep): pijnlijk gevoel in alle spieren alsof alle botten gebroken zijn.

bron: A.Vogel

Gratis informatie avond "aandacht voor concentratie" woensdag 8 april"

image_3

Mijn kind een aandachtsprobleem?
Wie zegt dat?!

Concentreren, voor sommige kinderen is dat ontzettend moeilijk. Heeft het dan AD(H)D of ADD? Wees ervan bewust dat het toekennen van een stempel grote gevolgen kan hebben voor hoe uw kind in het leven staat. Bescherm uw kind en laat uw kind weer kind zijn! Nieuwsgierig?

Kom naar de informatie avond op woensdag 8 april om 20.00 uur en laat u informeren over effectieve behandelmethoden van concentratie problemen bij kinderen. Methoden waarbij geen chemische medicatie wordt gebruikt om de (vaak zichtbare) stoornis slechts te onderdrukken, maar waarbij op zoek wordt gegaan naar de (vaak onzichtbare) onderliggende oorzaak om deze, waar mogelijk, op te lossen. De oplossingen zijn: onschadelijk, zonder bijwerkingen en met aandacht voor uw kind!

Waar:
Locatie kindercentrum Bloemketerp

Wanneer:
Woensdag 8 april 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)

Wie:
Tessa Fennema (logopedist, dyslexie behandelaar en NLP coach)
Wiegerina van der Meer (healing environment)
Helen de Vos (klassiek & inspiring homeopaat en CEASE therapeut)

Deelname is gratis
Graag aanmelden via helen@pleiter.org

Graag tot woensdag 8 april!

Hartelijke groet,

Tessa Fennema, Wiegerina van der Meer en Helen de Vos

Voorbeeld uit de praktijk:

Isa, is 4 jaar oud als ze bij mij in de praktijk komt. Sinds ze naar school gaat heeft ze erg veel last van woede uitbarstingen. Ze heeft twee verschillende juffen. De woede uitbarstingen zijn vooral op de dagen dat ze een juf heeft die ze niet lief vind (juf X). Verder is het een heel lief en zacht meisje. Het is voor de ouders een raadsel waar dit gedrag vandaan komt, want het past helemaal niet bij haar. Ze weten dat Isa een hoog gevoelig meisje is en weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Isa moet ook altijd huilen als ze naar school gebracht wordt op de dagen dat ze juf X heeft. Na een gesprek op school is het voor de ouders ook duidelijk waarom Isa moeite met juf X heeft. Ze begrijpen elkaar niet en juf X is erg streng, daar heeft Isa veel moeite mee. Omdat Isa hier toch mee om moet leren gaan, willen de ouders kijken wat er gedaan kan worden om haar weerbaarder te maken. Na inname van het homeopathische middel gaat het een stuk beter met Isa. Haar woede uitbarstingen zijn een stuk minder geworden. Ze kan nu ook beter met haar moeder over juf X praten zodat ze haar kunnen helpen hier mee om te gaan. Na de volgende inname zijn de woede uitbarstingen helemaal over en durft Isa meer voor zichzelf op te komen.

 

Steeds meer volwassenen en kinderen weten mijn praktijk te vinden. Voor mensen die ver buiten Friesland wonen is er de mogelijkheid om de consulten via Skype te laten verlopen. Op deze manier kunnen we enorme reistijden voorkomen en is de kwaliteit van behandelen gelijk! Vraag naar de mogelijkheden.

Zo is kwaliteit dichtbij voor iedereen.

Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris. Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Top 10 voorkomende klachten

 • 01.
  Biking Trips Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris. Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.
 • 02.
  Canoe Trips Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris. Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.
 • 03.
  Hiking Trips Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris. Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.
 • 04.
  Kayak Trips Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris. Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.
 • 05.
  Sailing Trips Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris. Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.
 • 06.
  Quebec City Trips Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris. Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.
 • 07.
  White Water Rafting Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris. Phasellus porta. Fusce suscipit varius mi. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes.
[/row]