Wel-zijn

Wel-zijn heeft alles te maken met je goed voelen, lekker in je vel zitten, een optimale gezondheid hebben zodat je kunt genieten van het leven. Je immuunsysteem is voor een heel groot gedeelte verantwoordelijk voor jouw wel-zijn. Het wordt vaak genoemd en besproken, maar we vergeten vaak dat dit het meest complexe systeem in ons lichaam is wat dagelijks aandacht en verzorging nodig heeft.. 

Het woord  immuniteit komt van het Latijnse woord, immunis, wat ‘verschoond van’ betekent. 
Het verwijst naar de werking en wetenschap van ons immuunsysteem. Het is de bedoeling dat dit systeem ons “schoon” houdt.  Het is een machtig systeem dat je gezondheid  beschermt door ongenode infecties te bestrijden, de orde en balans in je lichaam in stand te houden en wonden te genezen. 

Het is de basis van je wel-zijn!

Wat betreft het in stand houden van een goede gezondheid is je immuunsysteem je kostbaarste bezit. Maar je wordt je pas bewust van dit onmisbare afweersysteem als er iets misgaat. Pas als je ziek wordt ben je dankbaar als jouw immuunsysteem haar werk goed doet! Dat prachtige systeem helpt je er namelijk weer bovenop. 

Het grootste deel van de tijd is je immuunsysteem op de achtergrond druk aan het werk zonder dat je het door hebt. Het is verweven met elk aspect van je fysieke en mentale gezondheid en vormt de basis voor je gezondheid en de kwaliteit van je (hopelijk, lange) leven.

Het is een enorm verfijnd systeem. Juist daardoor kan er van alles misgaan. Van auto-immuunziekten, allergieën, problemen met de geestelijke gezondheid, hormonale klachten tot kanker. 

Veel mensen zijn geobsedeerd met er goed uitzien, zich goed voelen, maar tegelijkertijd zijn we als mensheid zieker en ongelukkiger dan ooit tevoren. 

Dat komt onder andere doordat ons verfijnde immuunsysteem onder druk komt te staan door: 
♡ het steeds hogere tempo waarmee we door het leven gaan 
♡ de niet aflatende stress
♡ te veel consumptie
♡ te weinig bewegen
♡ vervuiling*

(*het binnen krijgen van te veel chemische stoffen (door gebruik van medicatie, verzorgingsproducten.

Door middel van Homeopatische detox kan je hierin veel doen voor je lichaam. Waar nodig pakken we dit op tijdens de behandeling.

homeopatische detox

Tegenwoordig is de kans dat we overlijden aan welvaartsziekten groter dan alle andere mogelijke oorzaken!!!

Veel van deze welvaartsziekten zijn te voorkomen als we letterlijk beter voor onszelf gaan zorgen, veel meer gaan doen wat bij ons past en waar we blij van worden en beter op onze gezondheid gaan letten. 

Ons immuunsysteem is niet één ding en bevindt zich niet op één plek. Het is eerder een compleetMelkwegstelsel. Het heeft geen boost nodig, maar dagelijkse verzorging en liefdevolle aandacht zodat het kan doen wat het moet doen zonder te haperen. 

Je vrouwelijke hormonen zijn ook onlosmakelijk verbonden met je immuunsysteem. Wat kan je hormonen allemaal uit balans halen en zorgen voor klachten?

Oorzaak (chronische/hormonale) klachten? Lees er hier meer over: hormonale klachten?

Heb jij overgewicht of last van vermoeidheid? Lees er hier meer over: Detoxen – maar dan goed bij overgewicht en/of vermoeidheid

vrouwelijke hormonen

Je bent bij mij in de praktijk gekomen omdat je niet lekker in je vel zit, klachten ervaart en wellicht zijn je hormonen in de hobbel. Om dit goed aan te kunnen pakken en op te lossen is het belangrijk om vanuit meerdere kanten aan je gezondheid en wel-zijn te werken. 

Puur op het gebied van je lichaam, je lijf. Zorgen dat je lijf weer in balans komt en kan (gaan) doen wat ze moet doen; jouw gezond houden zodat jij je fijn kunt voelen en van het leven kan genieten. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je mentaal/ emotioneel in balans komt. De homeopathische middelen die je van mij ontvangt tijdens je behandeling helpen jou en jouw lichaam op dit pad. Ze ondersteunen je lichamelijk, mentaal en emotioneel naar balans, herstel en wel-zijn. Ze helpen je bewust te worden en laten kwartjes vallen. Heel subtiel en toch zeer effectief. 

Wil jij graag uitzoeken tegen welk thema jij (onbewust) aanloopt (momenteel)? Daar kunnen we tijdens een consult ook eens mee aan de gang als je dat wilt. Lees er hier meer over: Inspiring homeopathy

Inspiring homeopathy

Daarnaast zijn er ook veel zaken die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je goed in je vel komt. 

Beide aandachtspunten komen de komende periode op verschillende manieren naar voren in dit aanvullende traject. 

Ik geef je tips op het gebied van voeding, supplementen maar ook op het gebied van verzorging, mentale gezondheid, stress release, zelf-care, etc. 

Ik wens je veel inspiratie en inzichten.

Heb je vragen of zou je graag een speciaal onderwerp belicht zien, laat het me vooral weten. 

Helen