Concentratie-problemen natuurlijk opgelost!

Concentratie-problemen natuurlijk opgelost!

Zoveel kleuren in een bloem en ik zie ze allemaal.

Steeds meer ouders worden door school geadviseerd hun kind te laten testen. Deze kinderen kunnen niet goed meekomen in de klas, hebben moeite met hun concentratie, zijn vaak druk en worden al snel als ‘vervelend’ omschreven omdat ze zich net even anders gedragen dan de anderen uit de klas. Als ouder ervaar je ook dat je kind niet goed mee kan komen op school, de scores zijn middelmatig of slecht. Terwijl er thuis heel geconcentreerd gespeeld kan worden met dingen waar ze in geïnteresseerd zijn, zoals lego, puzzels, buiten spelen. Slim zijn ze wel, hoe komt het dan dat ze toch achterblijven op school? Na het testen komt vaak de diagnose; ADD, ADHD, etc.

Aan de ene kans is het een opluchting om te weten wat het soms zorgbarende gedrag veroorzaakt. Aan de andere kant begint de zoektocht; hoe kunnen we ons kind helpen? Wat zorgt ervoor dat mijn kind zich op deze manier gedraagt? Van de reguliere geneeskunde is bekent dat er medicatie te krijgen is om de concentratie te verbeteren en de bewegelijkheid in te dammen. Veel ouders maken zich hier zorgen over, “wil ik mijn kind blootstellen aan chemische medicatie, wat doet het in een lichaam dat nog volop in ontwikkeling is, is het de oplossing of verbloemen we alleen de klachten?”, zijn veel gehoorde vragen.

Een groeiend aantal ouders weet dat deze klachten heel goed te behandelen zijn met homeopathie. Een prachtige natuur geneeskunde die je kind weer helpt in zijn/haar kracht te komen. Ook ik heb het voorrecht om veel van deze kinderen te mogen begeleiden in mijn praktijk. De behandeling met homeopathie slaat bij veel van deze kinderen heel goed aan. De concentratie verbetert, ze worden rustiger, zitten beter in hun vel, etc.

Daarnaast begeleid ik ouders bij het beter begrijpen en ondersteunen van hun kinderen. Veel kinderen die bij mij in de praktijk komen met ADHD, ADD, etc., zijn  daarnaast ook vaak hoog gevoelig, beelddenkers, o.i.d. Door inzicht te geven in de kwaliteiten die hierbij horen begrijpen ouders het gedrag beter en kunnen ze de gave van hun kind zien en ze daarin begeleiden en ondersteunen. De diagnose geeft de indruk dat er niets meer aan te doen is en dat je machteloos bent. Mijn ervaring is dat dit zeker niet het geval is en dat er veel te bereiken valt.

Het zullen altijd hypersensitieve kinderen blijven met prachtige kwaliteiten die ze nu op een positieve manier kunnen gaan ontwikkelen.

Een heel mooi voorbeeld van een kindje in mijn praktijk dat zei: “als de meerderheid van de kinderen nu opeens druk zou zijn, dan zijn de anderen raar en afwijkend”?!

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak ben ik dagelijks bereikbaar via 0517-850141 of kijk op www.pleiter.org

Helen Pleiter

Klassiek homeopaat

CEASE therapeut

 

 

Comments are closed.