Behandeling

 

 

CEASE, de behandeling

Moderne ziekten zijn ziekten of (gedragsmatige) aandoeningen die vooral de laatste 25-30 jaar steeds vaker voorkomen terwijl daar volgens de reguliere medische wetenschap niet echt een verklaring voor is.

Denk bij kinderen en volwassenen dan aan ziekten en aandoeningen als:

  • Diverse KNO klachten. Vaak verkouden, oorontstekingen, piepen en benauwd zijn, veel hoesten, pseudo kroep, astmatische bronchitis
  • Huidklachten waaronder eczeem
  • (Extreme) vermoeidheidsklachten zonder duidelijke oorzaak
  • Concentratie en leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, (faal)angst
  • Auto- immuunziekten, epilepsie, chronische ziekten, depressie, angsten en fobieën
  • AD(H)D, PDD NOS andere gedragsproblemen, autisme

De arts homeopaat Tinus Smits heeft een prachtige behandel methode ontwikkeld om deze moderne ziekten effectief te behandelen; de CEASE methode.

Tijdens de CEASE behandeling wordt een combinatie van verschillende therapieën ingezet: homeopathie, isotherapie, voedingsadviezen en orthomoleculaire geneeskunde. De ontwikkeling van kinderen/volwassenen bij deze therapie is dat op alle niveaus, lichamelijk, emotioneel en mentaal grote verbetering optreed, waarbij zelfs volledige genezing mogelijk is.

Homeopathisch

Een belangrijk deel van de therapie is homeopathisch. Allereerst blijken gedragsstoornissen nog al eens na vaccinatie te ontstaan. Vaccinaties bevatten veel chemische stoffen bedoeld om het vaccin een lange houdbaarheid te geven. Het kunnen juist deze stoffen zijn waar het immuunsysteem veel last van heeft en waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Het systematisch ontstoren van de vaccinaties met homeopathische kuren in verschillende potenties blijkt dan een geweldige mogelijkheid om het evenwicht te herstellen. Dit ontstoren heeft overigens geen invloed op de bescherming tegen de ziektes waarvoor de kinderen/volwassenen geënt zijn.

Daarnaast heeft de homeopathische geneeskunde ook prachtige mogelijkheden om kindgericht te behandelen. Er wordt dan een homeopathisch geneesmiddel gezocht wat precies bij het kind/volwassene past om het zo weer in evenwicht te brengen.

Voeding en darmen

Ook wordt er speciaal aandacht besteed aan het goed functioneren van de spijsvertering. Ongeveer 80% van de kinderen/volwassenen heeft darmstoornissen. Vooral een lekkende darm kan grote invloed op het gedrag hebben. Daarom wordt aandacht besteed aan het goed functioneren van de darm. Soms geeft het weglaten van suikers en andere zoetigheid al een enorme verbetering. Soms kan een specifiek dieet ook een bijdrage leveren aan het herstellen van rust bv een glutenvrij dieet.  Ook orgaangerichte homeopathische geneesmiddelen kunnen vaak goed als extra ondersteuning dienen.

Orthomoleculair

Kinderen/volwassenen met gedragsstoornissen krijgen visolie voorgeschreven. Er zijn voldoende aanwijzingen en onderzoeken die laten zien dat omega-3 vetzuren wonderen kunnen doen. 20% van het drooggewicht van onze hersenen bestaan uit omega-3 vetzuren en een tekort kan tot allerlei gedragsstoornissen in het denken en in de concentratie leiden. Tevens worden afhankelijk van het genezingsproces ook nog andere voedingssupplementen ingezet.

Vitamine C neemt een bijzondere plaats in. Tinus Smits, ontdekte dat vet oplosbare Vitamine C een bijzondere invloed heeft op de spraakontwikkeling van autistische kinderen en het begripsvermogen (cognitieve functies) sterk kan verbeteren. Vet oplosbare Vitamine C (ascorbylpalmitaat) wordt ingezet in combinatie met water oplosbare Vitamine C met  bemoedigende resultaten. Ook Vit B12 is een optie.

 

Stappenplan

In mijn praktijk wordt multi methodisch gewerkt. Er wordt gewerkt met een behandelplan, waardoor het kind/volwassene in verschillende stappen behandeld wordt.  Elke behandelstap kan weer een stap voorwaarts betekenen in de ontwikkeling en de genezing van het kind/volwassene. Meer informatie vindt u op: www.cease-autism.com

Hoe lang duurt een CEASE behandeling gemiddeld

Een CEASE behandeling duurt in de regel minimaal 1 jaar, afhankelijk van de ernst van de blokkade en de hoeveelheid toxische stoffen. Tijdens de behandeling zie je steeds vooruitgang en dat motiveert je om ermee door te gaan. Een gezond kind/volwassene is het streven!

Aantal consulten

Dit is uiteraard moeilijk van te voren te bepalen. Normaal gesproken vinden de vervolgbehandeling plaats tussen de 4-6 weken. Tussendoor verloopt de begeleiding via de mail.

CEASE-therapie kan zeer succesvol zijn, maar mislukt als de oorzaak niet te achterhalen is of als er sprake is van een hersenbeschadiging. Bij de meeste kinderen is er geensprake van een beschadiging maar van een blokkade waarop CEASE het antwoord kan hebben.

Sinds 2012 ben ik een gecertificeerd CEASE therapeut. Ook maakt deze praktijk deel uit van een netwerk van goed opgeleide en ervaren CEASE-therapeuten. Er is onderling contact via een forum zodat kennis en ervaring snel gedeeld kunnen worden.

 

Een niet wetenschappelijk of medische geschoolde klager heeft bij de Reclame Code Commissie (RCC) een klacht ingediend over deze webpagina. De RCC heeft daarop bovenstaande naast haar neergelegd en geoordeeld dat er geen oorzakelijk verband is tussen vaccineren en autisme. Volgens de RCC zou de gemiddelde consument de informatie op deze pagina over CEASE-therapie opvatten in die zin dat met de CEASE-therapie alle gevallen van autisme kunnen worden genezen. Omdat volgens de RCC er geen relatie is tussen vaccinatie en autisme vinden ze de informatie op deze pagina appelleren aan gevoelens van angst. En dat is strijdig met artikel 6 van de Nederlandse Reclame Code (NRC). Ook is deze pagina volgens de RCC misleidend en daardoor oneerlijke reclame in de zin van artikel 7 NRC.

Het oordeel is wat mij betreft aan de ouders. Als zij het idee hebben dat hun kind als gevolg van vaccinaties of medicijnen gezondheidsschade heeft opgelopen, dan biedt CEASE-therapie hoop, geen garantie.