Chronische klachten

Chronische klachten

Ik krijg van veel vrouwen de vraag of ik ze ook kan helpen met chronische klachten? Wat me opvalt is dat veel vrouwen het idee hebben dat als ze een chronische klacht hebben, ze daar nooit meer van af komen. Als ik ze vertel dat een chronisch niet meer betekent dan langdurig en dat er in veel gevallen nog veel te veranderen en te winnen is, horen ze dat tot mijn verbazing vaak voor het eerst!

Een chronische klacht hoeft niet voor eeuwig te zijn!

Een goed vooruitzicht toch? Het is toch bizar dat we bij het woord chronisch aan "voor altijd" zijn gaan denken. Als je last hebt van de griep, een verkoudheid of een wondje, verwacht je eigenlijk altijd dat je lichaam dit (met soms wat ondersteuning door rust, voeding, homeopathie, etc) weer zal genezen. Waarom is ons beeld bij langdurige/chronische klachten dan opeens veranderd? Eigenlijk is het heel raar dat we zo zijn gaan denken.

Dat klachten langdurig kunnen bestaan komt doordat er dan niet de juiste behandeling voor is gevonden. Vanuit onmacht benoemen we een klacht dan chronisch. In veel gevallen houdt het in dat we chronische ziektes niet bij de wortel aanpakken maar alleen de symptomen bestrijden en daardoor zijn we gaan denken dat we er nooit meer vanaf zullen komen. Dat hoeft echt niet zo te zijn. 

Wat is de oorzaak?

Als je er vanuit gaat dat je lichaam er altijd alles aan doet om je weer beter te maken. Als dit niet lukt en je er dus last van blijft houden, is je weerstand niet sterk genoeg meer. Het is dus noodzaak om er voor te zorgen dat de weerstand van je lichaam weer sterk genoeg wordt.

Is je weerstand niet sterk genoeg? Pak het dan bij de wortel aan!

Er zijn meerder opties mogelijk om hiermee aan de gang te gaan. 

We moeten onderandere denken aan de darmen. Wat we ondertussen steeds beter begrijpen is dat je darmen een erom grote rol spelen bij het in stand houden van je gezondheid. In je darmen wonen biljoenen bacteriën in harmonie met elkaar. Door allerlei omstandigheden kunnen de "slechte" bacteriën de overhand gaan nemen. Dit kan voor allerlei gezondheidsklachten zorgen. De bacteriën in je darmen bepalen namelijk voor een groot deel de weerstand van je hele lichaam. Als het hier niet goed gaat kan dit op allerlei manieren tot uiting komen, ook d.m.v. chronische klachten.

Vaak hoor ik van vrouwen dat ze al heel goed weten wat goede voeding is. Ondanks deze maatregelen blijven de klachten toch vaak bestaan. In dat geval kan het verstandig zijn een afspraak bij mij in de praktijk te maken. Het kan namelijk heel goed zijn dat jouw lichaam niet meer in staat is om (ondanks de gezonde voeding) je weerstand te verhogen. Er zit dan een hapering in jouw weerstand, het is belangrijk om dat op te sporen en aan te pakken!

De klacht bij de wortel aanpakken

We gaan samen op zoek naar de oorzaak van de klachten, ik maak een behandelplan en bespreek samen met jou wat we er aan gaan doen. Ik werk daarbij vooral met voeding, (indien nodig geef ik advies over) supplementen en ik zet de prachtige natuurlijke homeopathische middelen in om de klacht bij de wortel aan te pakken en op te lossen.

 

Voor informatie over uw persoonlijke situatie kunt u dagelijks contact met mij opnemen.