Hoofdpijn & Migraine

 

Hoofdpijn, migraine, spanningshoofdpijn, ….

Puur lichamelijk gezien zijn er heel veel oorzaken te vinden die te maken kunnen hebben met hoofdpijn. Waaronder, stress, oververmoeidheid, emotionele periode, menstruatie, slaapgebrek, etc. Al deze factoren kunnen meespelen bij het ontstaan van je hoofdpijn.

In de praktijk is het vaak moeilijk aan te geven wat de oorzaak is. Vanuit de nieuwe wetenschap, de kwantum fysica, komen steeds meer bewijzen dat het “onbewuste” een sterke rol speelt bij het ontstaan van, in dit geval, hoofdpijn en het in stand houden daarvan.

Regulier zullen ze er alles aan doen om de symptomen te verhullen of te laten verdwijnen. Deze uitwendige behandeling pakt niet noodzakelijkerwijs de factoren aan die in de eerste plaats aan die symptomen hebben bijgedragen; de oorzaak/kern.

Homeopathie daarentegen pakt het verstoorde evenwicht aan waarvan de symptomen het gevolg zijn. Als homeopaat zijn wij opgeleid om objectief naar de ziekte en de bijbehorende symptomen te kijken en te vertalen naar het juiste homeopathische middel. Doordat het homeopathische middel de oorzaak aanpakt verdwijnen niet alleen de lichamelijke klachten, ook mentaal emotioneel voel je je beter. Er ontstaat meer lucht en je krijgt meer zicht op de situatie. Binnen mijn praktijk zie ik veel mensen met allerlei soorten hoofdpijn. Heel veel patiënten verlaten mijn praktijk volledig klachtenvrij. Bij anderen kunnen de klachten een heel stuk verbeterd worden. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.

Het homeopathische geneesmiddel is een natuurlijk geneesmiddel. Deze geneesmiddelen werken heel krachtig en toch heel mild. Er zijn geen vervelende bijwerkingen en de ondersteuning van deze geneesmiddelen is altijd tijdelijk. Dit is mogelijk omdat het de oorzaak van de klacht aanpakt. De duur van de behandeling is afhankelijk van de individuele situatie en wordt tijdens het consult besproken.

 

Voor welke soorten hoofdpijn kan je terecht

  1. Migraine
  2. Spanningshoofdpijn
  3. Dagelijkse hoofdpijn
  4. Clusterhoofdpijn