Angsten

Angst, fobieën, paniekaanvallen

Angst* kennen we in verschillende gradaties. Iedereen schrikt wel eens of heeft wel eens angstgevoelens gehad. Angst heeft in passende situaties een functie. Wanneer we in een stressvolle situatie moeten handelen geeft angst het lichaam een signaal dat het moet reageren. Het bekende vlucht- of vechtsignaal.

Angst is een vervelende klacht. Iedereen begrijpt dat het geen functie heeft om bang te zijn voor vliegen, de lift, om auto te rijden, op straat etc. Juist de mensen die angstig zijn begrijpen dat. Maar om het vervolgens de baas te kunnen is vaak lastig. Het lijkt of de gedachten een eigen wil hebben en alleen maar doemscenario’s produceren, waardoor er een negatieve spiraal ontstaat die steeds moeilijker te ontrafelen lijkt. Gelukkig is het een klacht waar mogelijkheden voor zijn om eraf te komen.

Angst ontstaat doorgaans niet zomaar. Vaak gaat er een heftige emotionele gebeurtenis vooraf aan de periode van angst. Angst uit zich vaak niet alleen psychisch, maar ook lichamelijk. Mensen met angst hebben bijvoorbeeld ook vaak druk op de borst, moeheid, spanning in het hoofd, misselijkheid, buikklachten. Door middel van homeopathie kan uw angst verminderen doordat de homeopathische middelen de oorzaak aanpakken waardoor de klacht kan verlichten en in veel gevallen kan oplossen.

Voor welke soorten angsten kan je terecht

  1. fobieën
  2. paniekaanvallen
  3. angst voor spinnen, hoogtes, etc.
  4. claustrofobie
  5. paniekaanvallen
  6. pleinvrees, straatvrees, etc.
  7. Faalangst
  8. Posttraumatische stress-stoornis
  9. ……

Geen angst hetzelfde

Iedereen die aan angsten lijdt weet dat dit vaak niet “zomaar”  een angst is. In de meeste gevallen beheerst het je leven en je hebt er alles voor over om er van af te komen. Klassieke homeopathie kan je hier bij helpen.

Net zoals bij alle andere klachten waar patiënten mee komen in mijn praktijk, kijk ik als  klassiek homeopaat naar het totaalbeeld van de patiënt. Want waarom heb juist jij last van angsten en niet van hoofdpijn, maagpijn o.i.d.. De klacht is de taal van je lichaam om ons iets te vertellen; een boodschap en niet de boodschapper. Met andere woorden; de angst is een symptoom. Bij het behandelen van angsten is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken waardoor het symptoom (lees; “angst”) op kan lossen. Hiervoor maak ik gebruik van een homeopathisch geneesmiddel.

Het homeopathische geneesmiddel is een natuurlijk geneesmiddel. Deze geneesmiddelen werken heel krachtig en toch heel mild. Er zijn geen vervelende bijwerkingen en de ondersteuning van deze geneesmiddelen is altijd tijdelijk. Dit is mogelijk omdat het de oorzaak van de klacht aanpakt. De duur van de behandeling is afhankelijk van de individuele situatie en wordt tijdens het consult besproken.

Homeopathie kan veel betekenen voor patiënten met angsten. De resultaten verschillen van minder aanvallen, minder heftig tot het volledig verdwijnen van de aanvallen. Indien noodzakelijk is homeopathie goed te combineren met reguliere medicatie. Indien de symptomen afnemen door de homeopathische behandeling kan de reguliere medicatie eventueel in overleg met de arts of specialist afgebouwd worden.

Iedereen reageert op een eigen manier op een homeopathisch geneesmiddel. De een zal een snelle verbetering kennen, terwijl bij de ander de verbetering heel geleidelijk zal verlopen. Deze verbetering is afhankelijk van de ernst van de klacht, hoelang de klacht al bestaat en de algemene conditie.

 

* In mijn tekst gebruik ik het woord “angst”, waarmee ik alle angsten, fobieën, etc. bedoel.