Allergieën

Allergieën

(Ik ga hieronder vooral in op voedingsallergie. Ook andere allergieën zoals voor huisstof-mijt, hooikoorts, coeliakie, etc. hebben vaak te maken met onderstaande trigers. Voor vragen over jouw persoonlijke situatie mag je me dagelijks bellen. )

Wat me opvalt is dat er steeds meer kinderen zijn die allergisch of intolerant zijn voor bepaalde voedingsproducten. Je hebt de bekende allergieën zoals gluten, zuivel, noten, eieren, witvis, soja en pinda's.  Toch zijn er ook steeds meer kinderen die overal allergisch/intolerant voor lijken te zijn: appels, komkommer, mosterd, sesamzaad, banaan, erwten, bleekselderij, paprika, fructose enz. 

Hoe is het mogelijks dat een lijfje allergisch is voor zulke mooie natuurlijke producten?  


Wist je dat een voedselallergie of intolerantie niet voor eeuwig hoeft te zijn?!

Wat ik ouders in mijn praktijk bijna dagelijks vertel, en wat ze tot mijn verbazing vaak voor het eerst horen, is dat een voedselallergie of intolerantie niet voor altijd hoeft te zijn. Er is vanuit voeding en homeopathie nl. heel veel mee te doen! 

Chronisch betekent langdurig; niet voor de rest van je leven

Waarom kan een lichaam wel een griep, een verkoudheid of een wondje genezen en denken we daar ook geen moment over na en hebben we er alle vertrouwen is? We nemen rust, eten vitamines of verzorgen de wond. We ondersteunen het lichaam om de klachten te laten verdwijnen.

Terwijl als er bijvoorbeeld een allergie in het spel is, dan denken we direct (en we krijgen die boodschap ook vaak mee....) dat het voor de rest van ons leven is! Het wordt nu vaak niet opgelost omdat de klacht niet bij de wortel aangepakt wordt. Er worden vaak alleen maar symptomen bestreden. Dat kan ook anders!

Wat is de oorzaak van een intolerantie of allergie?

De oorzaak van een voedselallergie of intolerantie is vaak in de darmen te vinden en heeft vaak ook te maken met (tijdelijke) haperingen van het immuunsysteem.  

Zoals we ondertussen steeds beter begrijpen is dat je darmen een erom grote rol spelen bij het in stand houden van je gezondheid. In je darmen wonen biljoenen bacteriën in harmonie met elkaar. Door allerlei omstandigheden kunnen de "slechte" bacteriën de overhand gaan nemen. Dit kan voor allerlei klachten zorgen waaronder allergieën . De bacteriën in je darmen bepalen voor een groot deel welk voedsel je goed kan verdragen en welke minder.

Vaak hoor ik van ouders dat ze al heel goed weten wat goede voeding is voor hun kind. Ondanks deze maatregelen blijven de klachten toch vaak bestaan. In dat geval kan het verstandig zijn een afspraak bij mij in de praktijk te maken. 

De klacht bij de wortel aanpakken
We gaan samen op zoek naar de oorzaak van de klachten, ik maak een behandelplan en bespreek samen met jullie wat we er aan gaan doen. Ik werk daarbij vooral met voeding, (indien nodig geef ik advies over) supplementen en ik zet de prachtige natuurlijke homeopathische middelen in om de klacht bij de wortel aan te pakken en op te lossen.

Mijn moto is: “laat je kind weer kind zijn!”

Voor informatie over de persoonlijke situatie van uw kind kan je dagelijks contact met mij opnemen.