Astma

 

Er zijn veel kinderen die te maken hebben met astma. Een heel vervelende ziekte met klachten als een moeilijke ademhaling, kortademig, piepend ademen of hoesten. Voor ouders is het vaak heel pijnlijk uw kind zo te zien

 

Het medisch handelen is vooral gericht op het wegnemen van symptomen. Maar wanneer symptomen worden weggenomen of onderdrukt zijn ze alleen aan het gezichtsveld onttrokken, terwijl de oorzaak van de klachten nog steeds aanwezig is! Symptomen zijn eigenlijk geen ziekten, maar dragers van de boodschap; het alarmsignaal.  Klassieke homeopathie is een natuurgeneeswijze, gegarandeerd zonder bijwerkingen en zeer effectief. De homeopathische middelen versterken de weerstand waardoor de klachten kunnen verminderen en het lichaam sterker wordt. Natuurlijk, krachtig en zonder bijwerkingen.

 

Homeopathie kan veel betekenen voor een kind met astma. De behandeling is er op gericht de weerstand weer sterker te maken waardoor de klachten wat milder kunnen worden. Lang niet alle astma is op te lossen. Toch kan homeopathie veel ten goede laten gebeuren. Zo is het meestal goed mogelijk om de pijn te verzachten, het hoesten te verminderen en de energie te verhogen zodat de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk wordt en blijft. Indien noodzakelijk is homeopathie goed te combineren met reguliere medicatie. Indien de symptomen afnemen door de homeopathische behandeling kan de reguliere medicatie eventueel in overleg met de arts of specialist afgebouwd worden.

 

Mijn moto is: “laat uw kind weer kind zijn!”

 

Voor informatie over de persoonlijke situatie van uw kind kunt u dagelijks contact met mij opnemen.