Bronchitis

 

Steeds meer kinderen krijgen te maken met bronchitis. Het zijn vooral de kinderen onder de twee jaar die hier heel gevoelig voor zijn. Maar ook steeds meer oudere kinderen hebben er last van. Ze hebben last van een piepende ademhaling, ademnood, de hele jonge kinderen gaan soms neusvleugelen en ze kunnen erg veel last hebben van hoesten. Voor ouders vaak hartverscheurend om te zien. We kunnen een onderscheid maken tussen acute en chronische bronchitis. In beide gevallen is het immuunsysteem van uw kind niet sterk genoeg om de bacteriën en/of virussen aan te pakken. Deze bacteriën en of virussen zijn bij ieder kind terug te vinden in het lichaam. Alleen het ene kind heeft er geen last van en het ander wel…. Hoe kan dat nou?!

 

Het medisch handelen is vooral gericht op het wegnemen van symptomen. Maar wanneer symptomen worden weggenomen of onderdrukt zijn ze alleen aan het gezichtsveld onttrokken, terwijl de oorzaak van de klachten nog steeds aanwezig is! Symptomen zijn eigenlijk geen ziekten, maar dragers van de boodschap; het alarmsignaal.  Klassieke homeopathie is een natuurgeneeswijze, gegarandeerd zonder bijwerkingen en zeer effectief. De homeopathische middelen pakken de oorzaak van de klacht aan zodat deze blijvend opgelost kan worden. Alle klachten die in een omkeerbaar stadium bevinden zijn goed te behandelen.

 

Homeopathie kan daarom veel betekenen voor een kind met acute of chronische bronchitis. De behandeling is er op gericht de oorzaak te vinden van het ‘defect’ in de afweer. Het homeopathisch middel zal het lichaam aanzetten zelf weer actief te worden zodat het lichaam zelf de bacteriën en/of virussen weer aan kan pakken; zoals het hoort! De resultaten verschillen van minder klachten, minder ziek zijn tot het volledig verdwijnen van de klachten. Indien noodzakelijk is homeopathie goed te combineren met reguliere medicatie. Indien de symptomen afnemen door de homeopathische behandeling kan de reguliere medicatie eventueel in overleg met de arts of specialist afgebouwd worden.

 

Mijn moto is: “laat uw kind weer kind zijn!”

 

Voor informatie over de persoonlijke situatie van uw kind kunt u dagelijks contact met mij opnemen.