Welke Klachten

Geen klacht hetzelfde

 

Bij alle patiënten die bij mij in de praktijk komen, kijk ik als  klassiek homeopaat naar het totaalbeeld van de patiënt. Want waarom heb juist jij last van die specifieke klachten. Ziekte is als het ware de taal van je lichaam om ons iets te vertellen; een boodschap en niet de boodschapper. Met andere woorden; de klacht, bijvoorbeeld hoofdpijn, is een symptoom. Bij het behandelen van die klacht is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken waardoor het symptoom, in dit geval de hoofdpijn, op kan lossen. Hiervoor maak ik gebruik van een homeopathisch geneesmiddel.

 

Homeopathische behandeling

 

Het homeopathische geneesmiddel is een natuurlijk geneesmiddel. Deze geneesmiddelen werken heel krachtig en toch heel mild. Er zijn geen vervelende bijwerkingen en de ondersteuning van deze geneesmiddelen is altijd tijdelijk. Dit is mogelijk omdat het de oorzaak van de klacht aanpakt. De duur van de behandeling is afhankelijk van de individuele situatie en wordt tijdens het consult besproken.

 

Homeopathie kan veel betekenen voor zeer uiteenlopende klachten. De resultaten verschillen van minder klachten, minder ziek zijn tot het volledig verdwijnen van de klachten. Indien noodzakelijk is homeopathie goed te combineren met reguliere medicatie. Indien de symptomen afnemen door de homeopathische behandeling kan de reguliere medicatie eventueel in overleg met de arts of specialist afgebouwd worden.

 

Iedereen reageert op een eigen manier op een homeopathisch geneesmiddel. De een zal een snelle verbetering kennen, terwijl bij de ander de verbetering heel geleidelijk zal verlopen. Deze verbetering is afhankelijk van de ernst van de klacht, hoelang de klacht al bestaat en de algemene conditie.

 

Een greep uit de klachten waarvoor u terecht kunt:

 

-       ADHD/ ADD

-       Angsten

-       Autisme

-       Zwakke weerstand

-       Oorontsteking

-       Chronisch verkouden

-       Astma

-       Allergieën

-       Vaccinatie-klachten

-       Slapeloosheid

-       Ouderdomsklachten

-       Reuma

-       Hoofdpijn

-       Migraine

-       Burn-out

-       Hyperventilatie

-       Chronische klachten

-       Hormonale klachten

-       Onvruchtbaarheid

-       Bevalling

-       Kraambed

-       Buikpijn

-       Vermoeidheid

-       Vage klachten

-       Postnatale depressie

-       Prikkelbare darmsyndroom

-       Ziekte van Lyme

-       Pre-menstrueel syndroom

-       Menopauze

-       Eczeem

-       Astmatische bronchitis

-       Kinkhoest

-       Dyscalculie

-       Dyslexie

-       Overgewicht

-       Faalangst

-       Prikkelbare darmsyndroom

-       ……