ADD natuurlijk bekeken

ADD natuurlijk bekeken.

Zoveel kleuren in een bloem en ik zie ze allemaal.

Steeds meer ouders worden door school geadviseerd hun kind te laten testen. Hun kind kan niet goed meekomen in de klas, hebben moeite met hun concentratie, zijn vaak hypergevoelig en worden al snel als ‘raar’ omschreven omdat ze zich net even anders gedragen dan de anderen uit de klas. Als ouder ervaar je ook dat je kind niet goed mee kan komen op school, de scores zijn middelmatig of slecht. Terwijl er thuis heel geconcentreerd gespeeld kan worden met dingen waar ze in geïnteresseerd zijn, zoals lego, puzzels, buiten spelen. Slim zijn ze wel, hoe komt het dan dat ze toch achterblijven op school? Bij veel van deze kinderen komt de diagnose; ADD.

Aan de ene kans is het een opluchting om te weten wat het soms zorgbarende gedrag veroorzaakt. Aan de andere kant begint de zoektocht; hoe kunnen we ons kind helpen? Van de reguliere geneeskunde is bekent dat er medicatie te krijgen is om de concentratie te verbeteren. Veel ouders maken zich hier zorgen over, “wil ik mijn kind blootstellen aan chemische medicatie, wat doet het in een lichaam dat nog volop in ontwikkeling is, is het de oplossing of verbloemen we alleen de klachten?”, zijn veel gehoorde vragen.

Een groeiend aantal ouders weet dat deze klachten heel goed te behandelen zijn met homeopathie. Ook ik heb het voorrecht om veel kinderen met ADD te mogen begeleiden in mijn praktijk. Ik werk multi-methodisch. Op deze manier kan ik gedegen te werk gaan om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. Verder werk ik altijd met een stappenplan waardoor het kind in verschillende stappen behandeld wordt. Elke behandelstap kan weer een stap voorwaarts betekenen. De concentratie verbetert, ze worden rustiger, zitten beter in hun vel, etc. De middelen die ik in mijn praktijk gebruik zijn100%  natuurlijk, zeer effectief en krachtig en geven geen vervelende bijwerkingen.

Naast de behandeling met homeopathie werk ik ook met een aantal simpele testen om te bepalen op wat voor manier het kind denkt.  Veel kinderen met ADD zijn namelijk ‘beelddenkers’. Dit zijn kinderen die rechts georiënteerd zijn en een visuele leerstijl hebben. Deze kinderen zijn creatief, lossen moeilijke wiskundige problemen op in hun hoofd en zijn vaak excellente snellezers. Ze presteren vaak slecht op school, omdat leerkrachten vaak linksgeoriënteerd zijn: dit wil zeggen gericht op details, auditieve processen die door visuele leerlingen lastig zijn om te zetten. Deze kinderen hebben eigenlijk een andere methode van onderwijzen nodig.

Door inzicht te geven in het beelddenken begrijpen ouders hun kind beter en ook het kind snapt waarom het moeite heeft met bepaalde aspecten en juist weer beter is op andere gebieden. Ze leren hun kwaliteiten te gebruiken, binnen een links georiënteerde school. Het zullen altijd hypersensitieve kinderen blijven met prachtige kwaliteiten die ze nu kunnen gaan ontwikkelen in onze, vooral links georiënteerde, maatschappij.

Dit samen met de prachtige mogelijkheden van de homeopathie zorgt ervoor dat uw kind weer kind kan zijn en kan genieten van het leven!

Mocht u na het lezen vragen hebben of een afspraak willen maken, ik ben dagelijks bereikbaar.

Helen Pleiter

 

Comments are closed.